ID #81037

Optimitzar Wordpress

Optimitzar WordPress

Si vostè està notant que el seu lloc web fet amb Wordpress triga molt a carregar el contingut, pot ser degut a diferents raons. Li facilitem a continuació una llista de comprovació, mitjançant la qual vostè mateix podrà aconseguir la millora en el temps de càrrega del seu lloc web amb Wordpress.

1.  Comprovi la grandària del seu lloc
  2.  Optimització de les taules de bases de dades
  3.  Emmagatzematge en memòria caché de la base de dades
  4.  Comprovi els Plugins
  5.  Revisi el seu tema
  6.  Desconnecti post revisions
  7.  Fixació de Pings RSS i Pingbacks
  8.  Optimitzar les peticions HTTP
  9.  Col·locació d'arxius: CSS al principi, JavaScript al final

Comprovi la grandària del seu lloc.

El problema més habitual de llocs lents és la grandària de la pàgina. Habitualment, en l'actualitat, una pàgina web té una gran quantitat d'imatges, scripts de java, flash i vídeos. Tots aquests continguts consumiran una gran part de l'ample de banda.

Si vostè té un gran quantitat d'imatges o vídeos comprovi que les imatges tenen una grandària que està optimitzada per a la web, i que els vídeos tenen resolucions no massa altes.

Optimització de les taules de bases de dades

Una gran quantitat de problemes amb la lentitud d'un web amb WordPress és que la connexió entre la web i la base de dades està prenent massa temps o es realitza en una forma poc optimitzada.
Li recomanem que instal·li el plugin WP-DBManager  que proporciona la funcionalitat per a la gestió de base de dades i la creació de còpies de seguretat periòdiques.
També pot utilitzar l'eina phpMyAdmin que trobarà a l'Àrea de client.

Emmagatzematge en memòria caché de la base de dades

Aquest és un pas crucial per millorar el temps de càrrega per al seu lloc. Cada vegada que visita el seu bloc, WordPress passarà per un procés de vegades llarg per construir tot el que mostra.

En primer lloc, processarà el codi PHP que farà nombroses crides a la base de dades i, finalment, la sortida HTML per al navegador web que la va a mostrar. En alguns blocs això podria succeir entre 20 i 200 vegades per pàgina!

WordPress és criticat sovint per la seva lentitud, però podem canviar això amb l'activació de la memòria cau. Si habilita l'emmagatzematge en memòria cau només el primer visitant passarà a través de tot aquest procés.

El mecanisme d'emmagatzematge en memòria cau guarda les dades i tot seguit les servirà als següents visitants amb el resultat final. Amb el que s'aconsegueix una acceleració notable de WordPress. Existeixen nombrosos Plugins disponibles per cobrir aquesta funció, cada un d'ells amb els seus avantatges i desavantatges. Podem recomanar WP Super Cache per la seva facilitat d'ús i W3 Total Cache pel seu complet conjunt de característiques.

Comprovi els Plugins

Els plugins són generalment una de les raons principals dels inusuals temps de càrrega de WordPress. Hi ha milers de plugins disponibles i si vostè té instal·lat un plugin que no està utilitzant o que estigui caducat, això pot tenir un impacte enorme en el temps de càrrega.

Exemple de plugins que han causat aquest problema:
Popularity contest, aLink or @Feed.

Si sospita que un plugin està causant problemes, li recomanem que desactivi tots els plugins i comprovi el correcte funcionament del seu lloc. Llavors vagi activant els plugins d'un en un, fins a trobar el que està causant el problema. Un cop ho hagi identificat, o bé posis en contacte amb l'autor del plugin per si té una nova versió, o bé busqui un plugin alternatiu.

Revisi el seu tema

Si vostè no ha trobat cap problema amb els plugins provi a canviar el tema. Els temes poden incloure una gran quantitat d'enllaços i plugins que poden fer que el lloc carregui lentament.

Els temes sovint afegeixen una gran quantitat de codi a l'arxiu function.php el que significa que tot el que pot causar problemes amb plugins també s'aplica als temes. Molts temes també tenen una gran quantitat d'scripts de java funcionant o connectats. Si aquests scripts són molt grans o es perden, això pot causar una gran quantitat de problemes de sincronització.

Desconnecti post revisions

Amb la versió 2.6 de WordPress s'inclou un mecanisme de seguiment que executa una revisió de la base de dades cada vegada que es guarda un post al seu lloc. Si no necessita aquesta funció la pot desactivar fàcilment afegint aquesta línia al fitxer wp-config.php:

DELETE FROM wp_posts WHERE post_type = "revision";

Això esborrarà tots les revisions de post de la base de dades. Això ajudarà al seu lloc a transferir menys dades cap i des de la base de dades.

Important!
No dugui a terme aquests canvis si no sap si això és important per al seu lloc. Li recomanem crear també una còpia de seguretat del seu lloc i base de dades abans de fer qualsevol canvi.

Fixació de Pings RSS i Pingbacks

De vegades, el motiu de la lentitud són els temps d'espera a RSS ping o temps d'espera de pingback. En WordPress per defecte hi ha servidors que apareixen en una llista ping. Aquesta llista es troba a Settings - Writing panel. Si un d'ells està equivocat o defectuós això generarà temps d'espera que retardaran el temps de càrrega de pàgines.
Una altra raó podria ser pingbacks als vincles en els seus articles o al seu lloc. Pot desactivar pingbacks a Settings - Discussion desmarcant l'opció Attempt to notify any blogs linked to from the article?.

Optimitzar les peticions HTTP

Cada arxiu ja sigui una imatge, arxius CSS i scripts de Java generen una peticions HTTP.
Cada petició necessita algun temps per ser processada i reduint la quantitat d'arxius en el lloc es carrega molt més ràpid, això normalment vol dir que vostè necessita utilitzar menys plugins.
Hi ha un plugin recomanable, anomenat PHP speedy plugin que combina totes les peticions dels scripts de Java i els arxius CSS en un sol arxiu, el que redueix la quantitat de sol·licituds HTTP que es realitzen en el lloc.

Important!
No tots els plugins són compatibles amb PHP speedy plugin.

Si està utilitzant una gran quantitat d'imatges al seu lloc hi ha una eina anomenada CSS Sprite generator que li permet combinar totes les imatges, en una imatge i després utilitzar el codi CSS per col·locar-les correctament al seu lloc. Això ajuda a reduir la sol·licitud HTTP molt, depenent de la quantitat d'imatges que estigui utilitzant.

Col·locació d'arxius: CSS al principi, JavaScript al final

Una manera d'aconseguir que el lloc sembli que carrega més ràpid és posar tots els enllaços als arxius CSS al principi de la pàgina i els scripts de Java al final.