Web responsiva: Què és i per què ho necessita?

La pàgina web responsiva és l'estàndard actual per al disseny web modern. I és absolutament necessari tenir, per als propietaris de llocs web. Però, què és exactament i per què ho necessita? Segueixi llegint per esbrinar-ho.

responzívny web

Web responsiva

Un web responsiva es construeix amb disseny web responsiu. Mostra el seu lloc web en tots els dispositius, des del PC d'escriptori o portàtil fins al telèfon mòbil i la tauleta. Ja que permet veure les pàgines web d'escriptori adaptant-se a: 

 • Dispositiu: reconeix en quin dispositiu s'està mostrant en cada moment.
 • Grandària de la pantalla: reconeix l'amplada de la pantalla.
 • Navegador: reconeix el navegador que fa servir el visitant.

D’acord amb això, un lloc web responsiu ajusta automàticament el contingut. Com a resultat, les pàgines són clares, comprensibles i agradables de llegirdes de qualsevol dispositiu.

Per què ho necessita?

Durant molt de temps la gent ha estat veient els llocs web des d'ordinadors d'escriptori o portàtils. Amb l'augment dels dispositius mòbils, telèfons mòbils i tauletes, això ha canviat. Al novembre del 2016, el nombre de recerques des de dispositius mòbils va superar les recerques fetes des d'ordinadors de taula. Des de llavors, cada vegada més persones prefereixen buscar la informació des dels dispositius mòbils.

Llocs web optimitzats per a mòbils

Aquesta tendència està aquí per quedar-se. Els clients tendeixen a buscar cada vegada més a través de diferents dispositius. Per a qualsevol consulta de cerca, comencen des d'un dispositiu i acaben comprant un producte en qualsevol altre. Això influeix en la manera com es construeixen els llocs web.

CONSELL: Al novembre del 2016, Google va presentar la seva estratègia Mobile First. Aquesta estratègia afavoreix els llocs web responsius en el seu procés d'indexació.

Requisits per a mòbils

És absolutament necessari tenir un lloc web optimitzat per a mòbils:

 • Ajuda als llocs web a sermés visibles
 • Augmenta el trànsit del lloc web
 • Ajuda als propietaris de llocs web, ja que posa el seu lloc web per davant dels competidors.

No obstant això, aquests llocs han de complir amb diversos requisits:

 • Visibilitat: Són visibles en tots els dispositius mòbils.
 • Facilitat d'ús: Són fàcils de trobar i utilitzar.
 • Compres mòbils: Permeten les compres mòbils.

Els llocs web que no tenen aquests requisits, perdran visitants web. Ja que la competència està a uns clics de distància.

Com construir un lloc web per a mòbils?

Hi ha tres maneres de preparar un lloc web per a mòbil:

 1. Aplicació per a mòbil. La primera opció és desenvolupar una aplicació per a mòbils, a través de la qual les persones accedeixin al contingut del seu lloc. La competència és ferotge. I només unes poques persones descarregaran la seva aplicació en el seu telèfon. Proporcioni molt valor afegit. D'aquesta manera, la seva aplicació mòbil serà interessant per als seus clients (potencials) en el llarg termini. 
 2. Lloc web específic per a mòbil. La segona opció és crear una nova versió del lloc web, personalitzada específicament per a dispositius mòbils. . Una solució costosa que requereix molta feina. En lloc d'un lloc web, vostè haurà de tenir cura de dos llocs: una versió d'escriptori i una versió per a mòbils.
 3. Lloc web responsiu. La tercera opció és crear un lloc web responsiu. S'adapta flexiblement al dispositiu, grandària de pantalla i navegador web des del qual s'està veient. Sovint, aquesta és l'opció millor i més barata. Es tracta d'un únic lloc web. Els proveïdors de servidors d'Internet oferim solucions amb constructors de llocs web i comerç electrònic per a mòbils.

Consell: Segueixi l' Estratègia Mobile First de Google per crear un lloc web que es mostri bé en tots els dispositius. Comenci a construir-lo per a Mòbil (la resolució de pantalla més petita). I segueixi per a PC d'escriptori (la resolució més gran). Si comença amb una versió d'escriptori, pot ser que no encaixi en la petita pantalla mòbil.

Més informació:

Valoració de l'article

Puntuació mitjana: 4.8/5

Vots: 6