Web gratuït: pros i contres

"Web gratuït" és una recerca popular a Google. No és estrany, per què pagar per un lloc web, si es pot tenir gratis? No obstant això, hi ha inconvenients significatius per a un lloc web gratuït. Es pregunta quins són?
 

Free website

Crear un lloc web amb programari lliure. El que, diguem, fa 10 anys només estava reservat per a un selecte club d'estudiosos d'IT, ara està disponible per a qualsevol persona. Amb el programari lliure per fer pàgines web, qualsevol pot tallar i enganxar el seu propi lloc web professional. Així que, per què pagar per això, quan es pot utilitzar un lloc web gratuït?

web zdarma

El gran avantatge

El gran avantatge d'un lloc web gratuït: és GRATIS. Crear el seu propi lloc web gratuït. Això és el que molts proveïdors de serveis d'Internet li ofereixen avui en dia. Poder crear un lloc web sense tenir coneixements tècnics, per descomptat que sona fantàstic!

Els molt desavantatges

Però? Només hi ha un petit obstacle. Vostè no pot comparar el servei que rebrà amb un lloc web gratuït amb el què rebrà amb un de pagament. 
No és un problema? Això depèn de la importància que té per a vostè el seu lloc web:

1. Lloc web gratuït amb el seu propi nom de domini

Si vostè utilitza un programari gratuït per fer un lloc web, no ve amb el seu propi nom de domini. El seu lloc web serà visible en un URL, amb quelcom d'aquest estil: 

https://www.nomdelprogamari.cat/titoldelweb/clientbqu94m.html

Aquesta URL no específica i difícil de recordar disminueix la seva visibilitat en els motors de cerca. Serà difícil trobar el seu lloc web en ells. Fins i tot si vostè dóna al seu lloc web un títol específic. Els motors de cerca com Google prefereixen les URLs fàcils de recordar.

Per tant, vostè té un lloc web gratuït, però no està visible a Internet. Hi ha una gran probabilitat que els seus visitants disminueixin, ja que el buscaran pel seu nom o el nom del seu negoci. Si vol obtenir visites al seu web, és aconsellable no utilitzar un lloc web gratuït sense un nom de domini propi.

En lloc d'això, ha d'optar per invertir una mica per comprar el seu propi nom de domini i vincular el seu domini al seu lloc web gratuït.

https://www.elnomdelseuweb.cat/

Un lloc web gratuït amb el seu propi nom de domini, és definitivament una millor opció. En primer lloc, incrementa les possibilitats de visibilitat en els motors de cerca com Google. El seu nom de domini (el nom del seu lloc web) és un URL específica i fàcil de recordar. En segon lloc, la publicació de nous continguts regularment augmentarà encara més la seva visibilitat.

2. No hi ha adreça de correu electrònic única

Un lloc web gratuït no inclou correu electrònic. Així que el seu correu electrònic i el seu lloc web no estan vinculats. Els missatges aniran a la seva adreça de correu electrònic gratuït de Gmail, Hotmail o Yahoo, com:

  • nom.cognom@gmail.com
  • nom.cognom@hotmail.com
  • nom.cognom@yahoo.com

En comptes de promocionar el seu negoci, promociona el d'ells. La pregunta és si vol això o prefereix estar visible en els motors de cerca vostè mateix.

Associï el seu propi domini amb una adreça de correu electrònic específica i exclusiva, com:

  • nom@elnomdelseuweb.cat
  • info@elnomdelseuweb.cat

D'aquesta manera rebrà missatges directes a la seva pròpia bústia. A més, estarà promocionant la seva marca cada vegada que enviï o rebi un correu electrònic.

3. Allotjament web gratuït sense garantia

Un lloc web gratuït no garanteix allotjament web fiable. Si vostè té un bloc com a hobby i amb pocs visitants, en general no és un problema insuperable.

Si vostè té un negoci en línia i depèn d'Internet, un lloc web fora de línia, encara que només siguin uns minuts, no és una opció. Necessita un hosting web professional i fiable i visibilitat a Internet sense interrupció 24/7.

CONSELL: Active 24, li ofereix allotjament web totalment fiable des de 2,99 € al mes.

4. El suport gratuït no està inclòs

Si experimenta problemes per mantenir el seu lloc web, és genial poder rebre ajuda. Desafortunadament, el suport gratuït sovint no s'inclou amb un lloc web gratuït. És més aviat el contrari: es paga pel suport i moltes vegades cal donar les gràcies si es rep alguna ajuda.

Un lloc web de pagament és la millor opció. Podrà contactar amb el servei d'atenció al client i suport tècnic, sempre que ho necessiti. Sense sorpreses desagradables, i ajuda garantida quan més ho necessiti.

5. És complicat personalitzar el seu web

Al principi, l'avantatge d'un lloc web gratuït pot ser força interessant. Utilitzar una interfície intuïtiva, sense coneixements tècnics necessaris és útil.

El problema ve quan adquireix més coneixements de disseny web i desitja actualitzar el seu lloc web. Les modificacions a les plantilles web existents no només són un inconvenient, sinó que sovint són molt cares.

Així que s'ha de preguntar abans de començar amb un lloc web, quin és el seu objectiu final. Seguirà sent un web com a hobby o vostè desitja convertir-la en el seu negoci professional? Si tria això últim, llavors un lloc web gratuït amb una plantilla de disseny fix no és la millor opció.

¿Lloc web gratuït o de pagament?

No tenim res en contra de la creació d'un lloc web gratuït. Pot ser una bona opció si utilitza el seu lloc web com un bloc personal. Però si vostè necessita un lloc web professional per al seu negoci, ha de tenir en compte algunes coses més:

  • Nom de domini- si vol que la seva web sigui fàcil de trobar.
  • Adreça Email - si vol ressaltar encara més la seva marca.
  • Web hosting fiable- si vol que la seva web estigui sempre disponible.
  • Atenció al client i suport tècnic- per si necessita ajuda.
  • Personalització - si vol augmentar les característiques de la seva web.

 

Faci’s la pregunta de si el benefici d'un lloc web gratuït supera els desavantatges de la manca de servei. Vol un lloc personal amb uns pocs visitants, o un lloc web d'èxit que pot créixer amb vostè en el futur? Per això últim, pagar per un lloc web és la millor opció.Vostè tria!

Valoració de l'article

Puntuació mitjana: 4.8/5

Vots: 8